Yoga

Vad är yoga? och varför ska just du yoga?

Yoga är en levande tradition med rötter i Indien vars tekniker leder till frigörande av stress, stelhet och spänningar i kropp och psyke. Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening, helhet, harmoni, att utveckla samspelet mellan kroppen, sinnet och din själ. Ett sätt för den sökande människan att nå någon form av befrielse och också få svar på universella frågor som ”Vem är jag?” ”Vad är meningen med livet?” ”Hur kan jag och andra finna lyckan?”

Med yoga utmanar du både muskler och flexibilitet och förbättrar din psykiska hälsa. Det bästa av allt är att yoga passar alla, du behöver inga förkunskaper för att uppleva ordentliga framsteg.

-”Nej du!, Jag är alldeles för stel för att yoga!”, Detta hör vi och har hört så många gånger och kommer att få höra om och om igen. ”Är du då alldeles för skitig för att ta en dusch?” Med det skrivet så betyder det förstås att ju stelare du är desto mer yoga behöver du!

Yoga är som en stor verktygslåda som består av andningstekniker, fysiska övningar, passiva övningar och mentala bilder som kan tillsammans användas för att uppnå balans i ditt liv. Du blir garanterat mera närvarande och tränar upp din förmåga att ”äga ögonblicket”.

Idag kommer människor till yogan av massor av olika anledningar. Det kan vara stress, ryggont, nyfikenhet, fysisk träning, rehab, och meditation tex, listan kan göras hur lång som helst. Ofta blir upplevelsen lite annorlunda en du tänkt beroende på vilken av alla de olika yogaformerna du prövar. Det är bara att pröva sig fram. Alla kan välja de delar av yogan som passar just dem. Yoga är lite speciellt på det sättet att var och en praktiserar utifrån sina behov, helt individuellt. Det är den egna, subjektiva upplevelsen och syftet som är det viktiga, därför kan yoga vara olika saker för dig och mig. Det som är så spännande är att det hela tiden förändras. Vissa perioder kanske du är helt inne på riktigt fysisk yoga sedan prövar du yin och vill bara ha mer av det. Här på Anahata tycker vi att det är viktigt att erbjuda olika yoga stilar för att kunna nå fram med den yogaform som passar just dig just nu.

40 anledningar att börja med Yoga

Funderar du på att börja yoga men behöver ännu en anledning?

Här är 40 anledningar till varför det är värt att rulla ut yogamattan, många av dem är dessutom vetenskapligt bevisade.

*Får dig att komma i kontakt med ditt inre.

*Inre styrka

*Boostar ditt humör

*Minskar ryggont

*Minskar ångest och deression

*Förbättrar din hållning

*Minskar smärta och stelhet i dina leder

*Förbättrar din balans

*Ger massor av Energi

*Minskar stress

*Förbättrar din sömn

*Humörhöjande

*Förmågan att fokusera

*Andningen blir djupare och lugnare

*Sänker ditt blodtryck

*Mer hälsosam livsstil, kosten hänger med

*ökad självkänsla

*Du blir mer flexibel

*Ökar din styrka

*Förbättrar din intuition

*Lindrar smärta

*Närvarande

*Du känner dig mer bekväm i kroppen

*Koncentrationen förbättras

*Skyddar och stärker din rygg, ”Du är inte äldre en din ryggrad”

*Släpper på onödiga spänningar som du inte behöver

*Matsmältningsproblem och IBS förbättras

*Ökar på ditt blodflöde

*Minskar risken för hjärtinfarkt

*kan hjälpa vid diabetes

*Förbättrar ditt sexliv

*Hjälper mot huvudvärk och migrän

*Boostar immunförsvaret

*Förbättrar astma/KOL symptom

*Minskar inflammationer

*Bidra till viktminskning

*Ökar medvetenheten

*GÖR DIG SNÄLL, SNÄLLARE

Följ oss på Instagram
Gilla oss på Facebook