Hatha Basic

”Ha” betyder sol och ”tha” betyder måne. Hela ordet betyder ”att förena”. I hatha yoga förenar och balanserar du det feminina ”tha” (måne) med det maskulina ”ha” (sol) krafterna via olika kroppsställningar. Hatha yoga är en kombination av yogapositioner (asanas) för ökad fysisk kontroll, andningstekniker(pranayama) för att skapa livsenergi och meditation för ditt sinne. Allt detta tillsammans förenat för att öka ditt välbefinnande. Yogaformen ”hatha yoga” ligger till grund för många andra fysiska yogaformer som utövas idag och som utövas här på Anahata. Denna klass är speciellt lämpad för dig som är ny på yoga. Här utövar vi grunderna i hatha yogan. Berör de allra vanligaste positionerna och flödena som oftast ingår i en hatha klass. Ingen klass är den andra lik så ALLA oavsett bakgrund är förstås välkomna.

Hatha Vinyasa

Vinyasa är en dynamisk och fritt flödande yogaform där även här ingen klass är den andre lik. Ordet ”vinyasa” betyder ”att placera sig på ett särskilt sätt” eller enkelt förklarat ”flöde”. Du flödar mellan de olika yogapositionerna, lite likt en form av dans. Passar perfekt för dig som vill ha en varierad yogapraktik där rörelsen, andningen och sinnet tillsammans flödar och skapar en härliga känsla av välbefinnande. Klassen passar ALLA men är du ny på yoga så rekommenderar vi dig att ta ett par basic klasser först då tempot på denna klass är lite snabbare.

Mjuk Yoga

Här rör vi oss så där skönt, mysigt och stämningsfullt. Ett lugnt pass där du verkligen får varva ner känna och möta hela dig. Kroppsligt och sinnligt. Ett pass som passar sig speciellt om du behöver en stund för dig själv, kanske är öm från annan fysisk träning eller känner dig allmänt stel från att ha suttit väldigt stilla under dagen. Klassen passar ALLA, tempot är lågt och positionerna mjuka och välmående.

Yin Yoga

Yin yoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls länge, ibland upp till 5 min. Detta ger dig tid att lugna ditt sinne. I yin yoga vill du komma åt kroppens bindväv, fascia istället för dina muskler. Du utför yin yogan med bolster, kuddar och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt i den berörda delen du jobbar i. Om du är stressad, har svårt för att varva ner, är mycket stel eller spänd, har problem med cirkulation eller är emotionellt upprymd eller bara vill ha egen tid är yin yoga något för dig. I denna yogaform finns en inneboende uppmuntran att lyssna inåt och känna kroppens naturliga gränser. Yin yoga balanserar upp allt det aktiva och dynamiska i våra liv. Yin yoga är den lugnaste yogaformen av dem alla och har sitt ursprung från Kinesisk medicin. Klasserna är lugna och ger dig vila och avkoppling. Det hjälper dig också att släppa greppet och slappna av för att vara bekväm i att vara här och nu. En klass ALLA behöver och en klass ALLA kan delta i.

Morning Glory

Kan du tänka dig ett bättre sätt att väcka kroppen till liv med en flödande hatha vinyasa klass? Nej inte jag heller! Passar ALLA morgonpigga som vill starta dagen
på bästa sätt.

Boka in en Yogaklass idag!