Skötselråd – Lashlift & Browlift

VIKTIGT

 • Under det första 24 timmarna är det bra att tänka på att varken blöta, utsätta fransarna/ögonbrynen för fukt så som bad, bastu eller något smink på området (mascara, ögon makeup och ögonbryns penna.)
 • Under det första 48 timmarna är det även bra att undvika makeup remover samt oljebaserade produkter på det behandlade området.

 

Hur länge håller behandlingen och när kan jag göra det igen?

Behandlingarna håller ungefär 6-8 veckor. Beroende på var du är i din växtcykel. Efter 6 veckor kan man som tidigast göra om behandlingen igen. Då har majoriteten av det strån man permanentade trillat av och fått ut nya strån. En behandling kan därför inte göras tidigare än så för att inte ta skada på fransarna/ögonbrynen.

Skötselråd – Fransförlängning

Under tiden du har fransförlängning är det bra att undvika:

 • Under det första 48 timmarna att inte blöta fransarna eller utsätta dom för mycket fukt, så som att duscha varmt, bada och basta.
 • oljebaserade produkter runt ögonen
 • Produkter som innehåller propylene och glykogen runt ögonen
 • Mascara på fransförlängning
 • Eyliner, (om det ska användas rekommenderas eyeliner på penna)
 • Fransböjare
 • Gnugga sig på fransarna
 • Sova på mage
 • Ta bort fransförlängning själv, (går att boka frans borttagning om det önskas)
 • Bomullsrondeller och tops runt ögonen

 

Borsta fransarna

Du kan borsta fransarna med borsten du fick efter behandlingen morgon och kväll så fransarna håller sig på sin plats, då det lätt kan ”trassla” till sig under dagen och natten. När du borstar dom gör det blundandes ovanför, från roten och upp mot toppen av fransarna. Se även till att borsten är sen och inte har massa damm på sig.

 

Rengöring

Rengör fransarna enbart med fransshampoo, gärna några gånger i veckan. Då det också behövs göras rent såsom håret. Damm, smuts och fett samlas på fransarna också. Har man volymfransar kan man lätt mista sin volym om man inte gör rent dom. Då fransarna tenderar att klumpa ihop sig. Sminkar du dig runt ögonen är det viktigt att du gör rent dom varje gång du tvättar bort sminket. Sminkar man ögonlocken kan smink lätt fastna mellan fransroten och fransförlängningens början. Därför är det viktigt att tvätta bort det så inte produkterna luckrar upp limmet på lösfransarna.

 

Såhär gör du rent fransarna:

Använd gärna en liten fransschampo pensel om du inte har en sådan kan du även göra rent med fransborsten.

Ett pump med frans shampoot brukar räcka per öga, beroende på hur smutsiga fransar är förstås. Blunda och jobba med pensels ovanför från roten av fransarna ut till toppen. Blöt pensel med vatten och skölj bort allt med vatten. Sedan kan du låta med självtorka eller blåsa med minifläckt/hårfön på kyla och sedan borsta fransarna.

 

Påfyllning

Fransförlängning rekommenderas att fylla på efter 3 veckor med en stor påfyllning beroende på hur mycket du har tappat förstås. Men vanligtvis brukar man ha cirka hälften av fransarna kvar då. Har du mindre än 15 fransar per vardera öga ska du boka ett nytt sett.